Shutterstock 1848806251

Aangifte

Het is in Nederland verplicht om aangifte te doen van de geboorte van je kindje. Dit moet binnen drie dagen na de dag van de bevalling gebeuren. De aangifte van de geboorte vindt plaats in de gemeente waar het kind is geboren. Ben je te laat met de aangifte dan riskeer je een boete.

Kind geboren op:Uiterlijk aangifte doen op:
maandagdonderdag
dinsdagvrijdag
woensdagmaandag
donderdagmaandag
vrijdagdinsdag
vrijdag (en maandag is een feestdag)woensdag
zaterdagdinsdag
zondagwoensdag

Een afspraak voor de aangifte kun je online maken via de website van de gemeente waar jouw kindje geboren is.

Wil je meer informatie over de regels rondom de aangifte zoals wie de aangifte moet doen? En welke documenten je nodig hebt?

Lees verder

Ervaringen

"We kijken terug op een prachtige derde kraamweek met Koru! Wij en de kinderen voelden ons meteen weer op ons gemak bij Mirjam. Ze zorgt goed voor iedereen en past zich naadloos aan bij het gezin. Dank voor alles en we kijken uit naar de babymassage!"

– Simone, februari 2024

"Ontzettend goede zorg ontvangen via Koru kraamzorg. Ondanks dat het een drukke periode was met veel bevallingen heeft Koru haar uiterste best gedaan om snel zorg voor ons te regelen. Ze communiceerden hier heel goed over. Over beide kraamverzorgers ben ik zeer tevreden. Erg lief en kundig allebei en eentje was er vijf dagen op rij dus daar kan ik nog wat meer over zeggen: ze heeft echt passie voor haar vak! Echt mooi om te ervaren! Dank voor alle goede zorgen en we gaan je missen!"

– Evelien, maart 2024

"We hebben een heel fijne kraamweek gehad, met dank aan Anja van Koru. Fijn contact, advies op maat en haar ontspannen houding gaven ons de handvatten en het vertrouwen om een goede start te maken met onze zoon."

– Judith, januari 2024