JGZ

Jeugdgezondheidszorg

Koru Kraamzorg werkt samen met alle organisaties in de geboortezorg in de regio Utrecht om de best mogelijke zorg te geven aan jou en je baby. Aan het einde van de kraamweek dragen wij de zorg over aan de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Misschien ken je het ook als Centrum Jeugd & Gezin of het Consultatiebureau.

De kraamverzorgende zal samen met jou een formulier opstellen met punten die voor de overdracht van de JGZ van belang kunnen zijn. Dit formulier wordt op beveiligde wijze na jouw goedkeuring digitaal gedeeld met de JGZ. En mocht het nodig zijn om het overdrachtsformulier mondeling toe te lichten, dan komt de JGZ langs voor een bezoek aan huis.

De JGZ kijkt graag met je mee naar de groei & ontwikkeling van je baby. Je kunt bij hen terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. En zij denken graag met je mee om problemen op deze gebieden te voorkómen. Dit gebeurt grotendeels na de kraamtijd, maar ook tijdens de zwangerschap kun je indien nodig al bij de JGZ terecht.

Rond de tweede week na de geboorte van je baby zal de JGZ contact met je opnemen voor een eerste kennismaking bij jou thuis. Ook je partner is daarbij welkom. Daarna zullen jullie worden uitgenodigd voor een afspraak op het consultatiebureau.

Woon je in de gemeente Utrecht dan ontvang je zorg van het Centrum voor Jeugd & Gezin Utrecht. Alle overige inwoners van de provincie Utrecht ontvangen zorg van GGD regio Utrecht.

Ervaringen

"Ontzettend goede zorg ontvangen via Koru kraamzorg. Ondanks dat het een drukke periode was met veel bevallingen heeft Koru haar uiterste best gedaan om snel zorg voor ons te regelen. Ze communiceerden hier heel goed over. Over beide kraamverzorgers ben ik zeer tevreden. Erg lief en kundig allebei en eentje was er vijf dagen op rij dus daar kan ik nog wat meer over zeggen: ze heeft echt passie voor haar vak! Echt mooi om te ervaren! Dank voor alle goede zorgen en we gaan je missen!"

– Evelien, maart 2024

"Wij hebben echt een geweldige kraamhulp gehad. Mirjam was ontzettend lief voor onze baby en dochter. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen en we konden alles aan haar vragen. We vonden het echt jammer dat de 8 dagen er al weer op zaten."

– Natascha, januari 2024

"We hebben een heel fijne kraamweek gehad, met dank aan Anja van Koru. Fijn contact, advies op maat en haar ontspannen houding gaven ons de handvatten en het vertrouwen om een goede start te maken met onze zoon."

– Judith, januari 2024